Posts

Showing posts from December, 2013

Pmr Result Day

Image
Assalamualaikum.Mesti tengah riuh rendah kan sana sini pot pet pot pet duk tanya soalan yang sama tak pernah habih habih sampai naik tahun depanlah gamaknya.Kadang kadang tu sampai korang naik muak dan sebahagian tu rasa nak maki hamun je kan ? Meh nak pesan ni dont you do that ! Cuba korang fikir balik apa kesan yang korang akan dapat bila korang buat macam tu? 

Kadang kadang tu atas kesalahan diri masing masing or rezeki tidak berpihak kpd korang.Hm.Meh kak nadia nak kasitahu sikit as akak dah pernah rasa haha.Tapi before tu akak nak kongsi cerita sikit.Pernah satu hari akak naqibah dekat sekolah akak bagitahu yang Allah tu nak melihat setara mana hamba hamba Dia ni berterima kasih kepada Dia dan sebagainya.Means,Allah bagi kejayaan kepada seseorang atas usaha seseorang dan sekaligus nak uji seseorang tu.

Ya,akak pun kadang sedikit bingung bila mendengar akak naqibah tu bercerita but when we understood,we like knew everything :) So if korang tak faham lagi bolehlah korang rujuk dekat …