Posts

Perkhemahan Perdana Tingkatan 5

Image
Assalamualaikum and Hai

Welcome back to me ! Almost a year aku tak update something entry hehe takde cerita menarik nak kongsi sebenarnya *Penipu besar* Pendekkan masa aku sebenarnya just nak cerita pengalaman aku menjadi sebahagian dari Helpers ke Perkhemahan Perdana  Form 5 tahun ni at Sekayu,Kuala Berang.
Seriously seronok pergi ke sini even ade sedikit aku rasa aku tak diperlukan  /fliphair/ 6 orang budak Form 4 yang menjadi helper ni termasuk  aku,anis,qiss,gegirl,hajar and jannah.Ex-students dua tahun lepas pun  datang and they are Kak Fatin,Kak CK,Kak Husna,Kak Epoh,Bro Syakir, Syahmi,Afiq and Si Budak Baju Merah as aku tak tahu nama dia apa act.
First time ever bila aku sampai sana aku kena "menyiang" ikan kau tahu? Hehe (Y) Waktu tu aku blah macam tu sebab semua tempat dah dipenuhi w/o using a knife siang ikan tu.Tak silap aku ikan tu ikan selayang and sungguh aku rasa geli tahap apa aku tengok darah keluar mencurah curah tak henti henti and aku terus masuk ke bahagian dap…

Pmr Result Day

Image
Assalamualaikum.Mesti tengah riuh rendah kan sana sini pot pet pot pet duk tanya soalan yang sama tak pernah habih habih sampai naik tahun depanlah gamaknya.Kadang kadang tu sampai korang naik muak dan sebahagian tu rasa nak maki hamun je kan ? Meh nak pesan ni dont you do that ! Cuba korang fikir balik apa kesan yang korang akan dapat bila korang buat macam tu? 

Kadang kadang tu atas kesalahan diri masing masing or rezeki tidak berpihak kpd korang.Hm.Meh kak nadia nak kasitahu sikit as akak dah pernah rasa haha.Tapi before tu akak nak kongsi cerita sikit.Pernah satu hari akak naqibah dekat sekolah akak bagitahu yang Allah tu nak melihat setara mana hamba hamba Dia ni berterima kasih kepada Dia dan sebagainya.Means,Allah bagi kejayaan kepada seseorang atas usaha seseorang dan sekaligus nak uji seseorang tu.

Ya,akak pun kadang sedikit bingung bila mendengar akak naqibah tu bercerita but when we understood,we like knew everything :) So if korang tak faham lagi bolehlah korang rujuk dekat …